Kimono

Een kimono is een traditioneel Japans kledingstuk, dat wordt beschouwd als een van de meest herkenbare symbolen van de Japanse cultuur en is door de jaren heen uitgegroeid tot een populaire kledingstuk in de modewereld. Tegenwoordig wordt het vaker gebruikt als dagelijkse kleding en als onderdeel van moderne, eigentijdse outfits.

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. Lise Charmel Nachtmode - Deesse en Glam Kimono
    Nu € 140,35 Normale prijs € 200,50
  2. Lise Charmel Nachtmode - Aveu en Fleurs Kimono
    Nu € 182,70 Normale prijs € 261,00
  3. Lise Charmel Nachtmode - Nuit Folie Kimono
    Nu € 103,00 Normale prijs € 206,00
per pagina

Soorten kimono’s

Een van de redenen waarom kimono’s zo populair zijn geworden, is omdat ze zo veelzijdig zijn. Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar. Deze variëren van de traditionele, formele kimonostijl tot casual en moderne ontwerpen. Bovendien zijn er veel verschillende soorten stoffen beschikbaar, zoals zijde, katoen en synthetische stoffen die zorgen voor duurzaamheid en betaalbaarheid.

De veelzijdigheid van een kimono zit hem vooral in het feit dat ze op verschillende manieren gestyled kunnen worden en kunnen worden aangepast aan verschillende looks en outfits. Je kan ze bijvoorbeeld als jas dragen op een leuke broek met een T-shirt voor een casual look. Of je kunt ze combineren met een riem en hakken voor een formele en elegante look.

De traditionele kimono's zijn nog steeds beschikbaar, maar tegenwoordig zijn er ook veel moderne varianten op de markt. Deze variëren van kimono's die zijn ontworpen met een westerse stijl, met kortere mouwen en modernere prints, tot kimono's die zijn ontworpen met een traditionelere Japanse esthetiek, zoals bloemmotieven en felle kleuren.